2013. március 25., hétfő

Debreceni VSC - Eger 1992/1993

Ma egy igazi csemegét hoztam 1993-ból. DVSC - Eger mérkőzés a Vágóhíd utcán. A csapat és a szurkolók itt ünnepelték meg a feljutást. A videóban a kommentátor megjegyzi, hogy még nem dőlt el, hogy a DVSC itt, vagy a DMTE pályán fog-e játszani az NB 1-ben, hiszen mindkettő alkalmas. Aki járt akkoriban az Oláh Gáboron, az emlékezhet, hogy a keleti oldal maximum 5 soros volt, a déli lelátó még nem létezett, csak állóhely volt, a nagyobb meccsekre a jégkorong pályáról hozták át a korhadt fa lelátókat. A tribün olyan volt mint most, csak nem volt leszékezve, és hiányoztak a felső kiegészítő széksorok. A B-közép szektora pedig nagyobb volt, mert az alsó kerítés a labdafogó háló helyén volt. Ebből akadtak is gondok, mert a gólörömnél lezúdult az összes szurkoló és keményen rázta a kerítést. Később ezt megakadályozták fehér rendőrségi kordonokkal, majd emeltek egy masszívabb kerítést a legalsó lépcsőhöz. 

A kérdésem mindezek után csak annyi, hogy vajon mi értelme volt átköltöztetni a csapatot a jelenlegi helyre, miközben a Vágóhíd utcán adott volt minden? Volt egy hatalmas, fedett tribün, volt rengeteg kiépített állóhely, amely sokkal jobb állapotban volt, mint az Oláh Gáboron lévő föld töltés. Itt volt a klub székháza, volt kézilabdacsarnok, birkózóterem az alapozáshoz, és volt edzőpálya is. Amire költeni kellett volna, az a kerítés körbe, és egy vendégszektor kialakítása. Aki járt már 1993-ban a DVSC meccseire, az tapasztalhatta, hogy a vendégszektorral az OG-n sem sokat bíbelődtek. Konkrétan az első fél évben nem is volt, így a hazaiak elvegyülve nézték a meccset a vendég szurkolókkal, mindenki oda állt, ahonnan látott.

Szóval nem értem, hogy mi szükség volt változtatni, és hibás döntésnek is tartom. A Vágóhíd utcának, és annak környékének különleges hangulata volt, amely karaktert adott az egész csapatnak, és klubnak. De ez már így alakult, kár vesződni rajta.

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik! En is itt kezdtem annak idejen a Loki-ban focizni,vagy 6 evesen,itt voltak az edzesek akkoriban az "elokeszito"-soknek. De jatszottunk itt megye1-es serdulo meccseket is a 80-as evek kozepen,bar akkor mar az Olah Gabin voltak az edzesek. Itt kezdte Sandor Tamas is,emlekszek amikor eloszor jott edzesre. Ezen az Eger elleni,feljutast hozo meccsen-ahogy mindegyiken- ott voltam,a palyara ido elott beszaladok kozt. Sokat logtunk sulibol hogy a korai kezdesu hetkozi meccseket lathassuk. Rendre bemasztunk a KGST-piac melle eso betonkeritesen. De be lehetett logni hatulrol,a salakpalya felol is,bar az negy kerulo volt
    Az ominozus Ujpest elleni meccs utani ,buszukat ero "kozapor"-ban is tevekenyen resztvettunk. Volt nagy futas,a rendorok a kutyakkal kergettek az embereket a hid fele...Szep emlekek. Jo kis blog!

    VálaszTörlés