2013. augusztus 1., csütörtök

2013, Könyvajánló

Dr. Módy György: Debrecen ma, 1100 év tükrében


Teljesen véletlenül bukkantam rá erre a könyvre, és talán meg sem vettem volna, ha nincs a DVSC csapatképe a borítón. De ott volt, így megrendeltem, és ma a kezembe is foghattam. A könyv javarészt Debrecen múltjával foglalkozik, külön részeket szentel az irodalomnak, zenei életnek, a színháznak, és természetesen a sportnak is.

Miután megérkezett a csomag izgatottan kezdtem átlapozni, de szomorúan konstatáltam, hogy a futballról összesen 2 oldal van, az se mond sokat, csak a 93, 94, 95-ös bajnokságról ír néhány dolgot. Annyira nem sok,  hogy most itt le is írom:

"Bronzérmes a DVSC labdarúgó csapata

A DVSC NB 1-es labdarúgó csapata, amely az 1993/1994-es bajnoki idényben újoncként új színt hozott a labdarúgó NB 1-benlendületes játékával, a második NB 1-es évében az 1994/1995-ös bajnokságban a 3. helyen végzett. Ehhez hasonló eredményt csak a Bocskai FC ért el 1934-ben. A debreceni fiatalok - Sándor Tamás, Dombi Tibor, Pető Zoltán, Madar Csaba, Szathmári - nevét hamar megismerte a magyar labdarúgó világ. De azért a bronzéremre talán senki sem számított. Az őszi idényben bizony botladozott is a gárda, de aztán a borús őszre derűs tavasz következett. A DVSC mérlege 15 mérkőzésből: 7 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség. A szerzett 26 pont alapján a tavaszi idényben a második helyen végzett a DVSC! A csapat legjobb góllövői: Sándor Tamás 15, Arany László 14, Madar Csaba 6 voltak. 

 DVSC - Csepel 5:0

A DVSC leggyakoribb összeállítása: Horváth B. - Gojan - Gaica. - Pető - Vadicska - Sándor Cs. Sándor T. Szathmári (Medvid), Arany - Dombi Ilea. Edző: Garamvölgyi Lajos

Az év legjelentősebb debreceni labdarúgó eseménye a Magyarország - Svédország Olimpiai válogatott mérkőzés volt. Az Oláh Gábor utcai stadionban a DVSC-re épülő magyar válogatott 2-1-re legyőzte Svédországot és nagy lépést tett az atlantai olimpia felé vezető úton. A siker oroszlánrészesei a debreceni fiatalok voltak." 

Sándor Tamás döntögeti a Fradi védőit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése